Vuoden 2015 SYLI-kummiksi Pippa Laukka

Vuoden 2015 SYLI-kummiksi on valittu urheilulääkäri Pippa Laukka. Hän sai kuudesta ehdokkaasta eniten ääniä Syömishäiriöliitto – SYLI ry:n järjestämässä äänestyksessä. Pippa on puhunut ja kirjoittanut paljon bikini fitnessistä, syömishäiriöistä ja niiden yhteydestä. Pipan mukaan bikini fitnessin kaltaiseen ulkonäkökeskeiseen urheiluun havaitaan liian harvoin liittyvän samoja piirteitä kuin syömishäiriöihin. Lajin harrastajat ovat myös yliedustettuina syömishäiriötä sairastavien joukossa. Pippa kannustaa tasapainoon ja terveen järjen käyttöön niin treenaamisessa kuin ruokavaliossakin.

SYLI-kummiäänestykseen valitut henkilöt ovat tehneet tunnetuksi Syömishäiriöliittoa tai lisänneet syömishäiriötietoutta liiton arvoihin sopivalla tavalla. Mukana äänestyksessä oli myös henkilöitä, jotka ovat kyseenalaistaneet ja haastaneet vallitsevia ulkonäköihanteita ja laihdutuskeskustelua. Lisäksi oman ehdokkaan nimeäminen oli mahdollista.

Äänestyksessä olivat mukana:
Patrik Borg, ravitsemusasiantuntija
Pia Hilli-Ämmänkoski, Syömishäiriöklinikan osastonhoitaja
Pippa Laukka, urheilulääkäri
Leena Putkonen, ravitsemusterapeutti ja blogisti
Aila Rissanen, Professori ja erikoislääkäri
Jani Toivola, kansanedustaja

Ääniä annettiin yhteensä 590. Kaikki ehdolla olleet saivat ääniä. Nimettyjen ehdokkaiden lisäksi ääniä saivat Jukka Paappanen, Iiu Susiraja, Alma Sipilä ja oma toiminnanohjaajamme Ritva Näräkkä. Pippa keräsi 55 % annetuista äänistä. SYLI-kummi valittiin nyt toisen kerran, vuoden 2014 kummi oli Pia Charpentier.

Kiitos kaikille äänestäjille ja lämpimät onnittelut uudelle SYLI-kummille!